Resto VanHarte Ede

Vanwege het coronavirus moesten we half maart de deuren sluiten van ons buurtrestaurant in Ede. In de lock down periode die hierop volgde belden we wekelijks met gasten die hier behoefte aan hadden. Dat werd enorm gewaardeerd. Tijdens deze gesprekken informeerden we naar hoe het met hen ging, waar ze behoefte aan hadden en wat Resto VanHarte voor hen kon betekenen. Naast de telefoontjes plaatsten we regelmatig berichten op Facebook en verzorgden we een nieuwsbrief. Gasten konden deze per mail ontvangen of via de post.

Omdat onze gasten én onze vrijwilligers het persoonlijke contact misten, zetten we daarnaast een actie op om koekjes langs te brengen. Onze vaste vrijwilligers bakten de koekjes en brachten deze voorzien van een handgeschreven kaartje langs bij de mensen thuis. Uiteraard hielden we hierbij 1,5 meter afstand. Op deze manier wilden we de gasten laten weten dat we ze niet waren vergeten.

Gelukkig konden we begin september, na een proefdraaiavond met onze vrijwilligers, ons Resto in Ede weer heropenen. In de tweede week van september organiseerden we een corona-proof barbecue. Onze gasten genoten van de gezelligheid en het lekkere weer. Helaas moesten we al snel daarna onze deuren weer sluiten.  

Soep op de stoep

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid was ons Resto gesloten wegens de tweede coronagolf. Daarom brachten we een heerlijk soepje met een broodje bij de gasten aan de deur. Vooral het moment van contact werd erg gewaardeerd. Vanaf dat moment bezorgde het team van Resto VanHarte iedere maandag, woensdag en vrijdag een lekkere, verse en gezonde soep bij bewoners in de buurt. Zo bleven we toch met elkaar in contact. Wethouder Jan Pieter Van der Schans hielp met het uitdelen ervan. “Ik vind de soepactie een bijzonder sympathiek initiatief en ik draag er graag mijn steentje aan bij”, aldus de wethouder. 

Resto VanHarte Ede deed ook mee met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland waarbij buurtbewoners een driegangenkerstdiner konden afhalen en meedoen met een speciaal online kerstprogramma dat de KRO NCRV samen met Resto VanHarte organiseerde. Zo konden we onze gasten ook tijdens de tweede lock down blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd én een praatje. We hopen hen snel weer te mogen ontvangen tijdens een gezellige Resto-avond.

Hierboven staan enkele voorbeelden van onze activiteiten in 2020. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten van Resto VanHarte Ede in 2020 kunt u het lokale jaarverslag opvragen bij Marielle van der Molen via m.vandermolen@restovanharte.nl.