Resto VanHarte Dordrecht

Vanwege het coronavirus moesten we halverwege maart de deuren van onze buurtrestaurants sluiten. Vrijwel meteen nadat de lock down periode inging startte Resto VanHarte Dordrecht met twee acties: een 'belcarroussel' en Resto VanHarte TV. Hieronder lichten we enkele acties uit die Resto VanHarte tijdens de coronacrisis organiseerde in Dordrecht. Vraag voor een compleet overzicht van al onze activiteiten in Dordrecht in 2020 het lokale jaarverslag op bij Marieke Kroon via m.kroon@restovanharte.nl.

Belcaroussel

Zodra we onze Resto's in Dordrecht moesten sluiten, belden we al onze gasten om hen een luisterend oor te bieden en eventueel een volgende belafspraak in te plannen. Ook zorgden we voor een 'warme' doorverwijzing naar andere instanties. Zo zijn we na een inventarisatie van de behoeften van onze gasten een samenwerking gestart met Maaltijd aan huis voor sociale minima en Eten met gemak voor niet-sociale minima. In overleg met onze gasten hebben we hen conform hun financiële situatie aangemeld voor één van deze initiatieven.

Resto VanHarte TV

Gedurende de lock down periode bleven we met onze gasten in contact via de telefoon én via Facebook. Wekelijks posten we een aflevering van Resto VanHarte TV met elke aflevering nieuwe gasten én life cooking met Resto VanHarte chef-kok Don. Daarnaast posten we meerdere keren per week lekkere gezonde recepten en tips voor wat je zelf thuis kan doen voor een beetje afleiding en plezier.

Gelukkig konden we in juli weer heropenen op onze twee locaties (Sterrewiel en Polderwiel), met eerst een proefdraaiavond voor vrijwilligers, gevolgd door een eerste Resto-avond. Samen met Maggi en vriendschapplatform Go mingle organiseerden we tijdens de Week tegen Eenzaamheid een bijzondere Resto-avond voor nieuwe én bestaande gasten. 

Niemand alleen aan tafel

Helaas moesten we in het najaar onze deuren alweer sluiten. Vanaf dat moment begonnen we met het aanbieden van afhaalmaaltijden. Bij de maaltijd ontvingen mensen ook een placemat met de opdruk 'Niemand alleen aan tafel'. Met de placemat riepen we onze gasten op om de afhaalmaaltijd samen - met inachtneming van de coronaregels - te gebruiken. Op deze manier zorgden we toch voor verbinding.

Het Grootste Online Kerstdiner van Nederland

In december deed Resto VanHarte Dordrecht mee met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland waarbij buurtbewoners een driegangenkerstdiner konden afhalen en meedoen met een speciaal online kerstprogramma dat de KRO NCRV samen met Resto VanHarte organiseerde. Zo konden we onze gasten ook tijdens de tweede lock down blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd én een praatje. We hopen hen snel weer te mogen ontvangen tijdens een gezellige resto-avond.