Schenken met belastingvoordeel

Resto VanHarte staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). U kunt uw giften aan Resto VanHarte dan ook als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren als deze tussen de 1 en 10 procent van uw verzamelinkomen zijn.

Pieter Bruijn is één van de mensen die Resto VanHarte op deze manier steunt: “Na het overlijden van mijn vrouw, ben ik in een sociaal isolement terechtgekomen. Dankzij Resto VanHarte heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en ben actief geworden in de wijk. Ik besef nu hoe belangrijk initiatieven als Resto VanHarte zijn en steun ze dus ook financieel. Schenken via een vaste periodieke schenking vind ik de makkelijkste manier. Ik krijg een groot deel terug via de belasting. Een mooie manier om mensen te helpen die het hard nodig hebben. 

Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan Resto VanHarte? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met Resto VanHarte aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Tussenkomst van een notaris is niet nodig.

Voordelen voor u zijn:

• Uw gift is volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van uw gift of inkomen. U ontvangt dus een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het eventuele inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van beiden. Dit voordeel kan oplopen tot wel 52 procent.

 • U kunt uw donatiebedrag zelfs verhogen. De Belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat Resto VanHarte meer mensen kan helpen met uw gift.

Download hier het formulier. Heeft u vragen of behoefte aan meer advies of begeleiding? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of 020 3033030.