Fonds op Naam

Het is mogelijk om Resto VanHarte te steunen door een Fonds op Naam op te richten. Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door u gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Een Fonds op Naam bij Resto VanHarte

In een kennismakingsgesprek kijken wij samen met u naar projecten/activiteiten die aansluiten bij uw interesses en wensen. U bepaalt zelf de naam en de doelstelling(en) van het fonds en welk bedrag u wilt bijdragen om dit doel te realiseren (minimaal € 50.000,-). Daarbij bespreken we ook de looptijd en of u de schenking jaarlijks of ineens doet.

Het Fonds op Naam wordt notarieel vastgelegd. Stichting VanHarte neemt de notariskosten voor het oprichten voor haar rekening. Wij rekenen geen administratiekosten voor het beheren van het Fonds op Naam. Wij gebruiken uw financiële bijdrage volledig om de doelstellingen van uw fonds te realiseren. De overheadkosten van de projecten die we met uw steun uitvoeren, bekostigen we wel uit het fonds.

Uw betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om u goed op de hoogte te houden van de projecten die u mogelijk maakt. In overleg bepalen wij hoe u dat graag wilt. U heeft een vast aanspreekpunt. Als u wilt, ontvangt u ons jaarverslag, wij sturen u regelmatig onze nieuwsbrief en u bent van harte welkom om de door u gesteunde projecten te bezoeken of, ook als u dat wilt, zelf de handen uit de mouwen te steken.

Mogelijkheden

Samen streven wij naar een Nederland waar niemand zich eenzaam voelt. Dit doen we door lekkere en gezonde maaltijden te maken met elkaar en voor elkaar. Door samen te koken en te eten, trekken wij mensen uit hun eenzaamheid en in onze gezellige Resto’s.

Uw fonds ondersteunt een locatie naar keuze om hier wekelijks gasten aan de eettafel te ontvangen. Uw bijdrage maakt het mogelijk dat ons team iedere week een lekker en gezond driegangendiner aan de gasten serveert en/of dat er regelmatig themadiners plaatsvinden. U kunt hierbij denken aan een Valentijndiner, een Paasdiner, een gezellige buurtbarbecue of een feestelijk kerstdiner.

Het is ook mogelijk om KinderResto-activiteiten te financieren. Meedoen is belangrijk voor kinderen. Niet ieder kind kan dat. Door armoede, schulden, een ongezonde leefomgeving of een gebrek aan kennis voelen veel kinderen zich eenzaam. Resto VanHarte vindt dat eenzaamheid bestreden èn voorkomen moet worden. Daarom is er KinderResto: de plek waar àlle kinderen mogen meedoen. Ieder kind mag aanschuiven aan onze eettafels en meehelpen met het klaarmaken van lekkere en gezonde maaltijden. Het is een plek waar kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Zo zorgen we voor zelfvertrouwen en bestrijden wij op een lekkere en leuke manier eenzaamheid. Dat is fijn voor nu èn goed voor hun toekomst.

Stichting VanHarte wil haar activiteiten graag uitbreiden om nog meer mensen te kunnen bereiken. Wij bieden u dan ook graag de mogelijkheid om een Resto VanHarte en/of KinderResto op een nieuwe locatie te realiseren.

Wilt u met ons van gedachten wisselen of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze directeur Polle Janssens via p.janssens@restovanharte.nl of 020 - 3033030.