Resto VanHarte Den Bosch

In het voorjaar moesten we vanwege het coronavirus de deuren sluiten van onze buurtrestaurants in Den Bosch. Vanaf dat moment startten we twee acties op: de Belcaroussel en de Facebookactie. Ook hebben we op verzoek van onze gasten een appgroep opgericht. Zo konden zij ook onderling in contact blijven met elkaar. Hieronder lichten we enkele acties die Resto VanHarte gedurende de coronacrisis organiseerde uit. Voor een compleet overzicht kunt u het lokale jaarverslag van Resto VanHarte Den Bosch opvragen bij Marieke Kroon via m.kroon@restovanharte.nl.

Een luisterend oor 

Via de Belcaroussel en de appgroep bleven we gedurende de lock down periode met elkaar in contact en konden we mensen waar nodig naar andere (zorg)instanties doorverwijzen. Beide initiatieven werden enorm gewaardeerd door onze gasten. Veel mensen voelden zich extra eenzaam en hadden behoefte aan een luisterend oor.

Lievelingsrecept thuisbezorgd 

Ook via Facebook bleven we in contact met elkaar. We posten dagelijks tips over sporten en bewegen in huis en hoe je thuis toch kan genieten van cultuur, muziek, theater en film. Ook konden onze gasten elke week hun lievelingsrecept insturen. Het beste recept werd beloond met een heerlijke thuisbezorgde maaltijd.

Gelukkig konden we in juli weer heropenen op één van onze locaties, met eerst een proefdraaiavond voor vrijwilligers, gevolgd door een eerste Resto-avond. Tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseerden we nog een bijzondere ontmoetingsavond voor bestaande én nieuwe gasten. Iedereen genoot van een heerlijke maaltijd én de gezelligheid. Eén van onze vrijwilligers droeg in het kader van dit thema een gedicht voor.

Koken met Kids

In de periode van 26 oktober tot met 14 december gingen we aan de slag met het project Koken met Kids op BBS de Graaf. Hierbij hield een enthousiaste groep van acht kinderen van Basisschool De Kameleon zich bezig met het bereiden van gezonde traktaties en gerechtjes waarin zij door ons zijn begeleid.

Niemand alleen aan tafel

Helaas moesten we in het najaar onze deuren alweer sluiten. Vanaf december begonnen we met het aanbieden van afhaalmaaltijden. Bij de maaltijd ontvingen mensen ook een placemat met de opdruk 'Niemand alleen aan tafel'. Met de placemat riepen we onze gasten op om de afhaalmaaltijd samen - met inachtneming van de coronaregels - te gebruiken. Op deze manier zorgden we toch voor verbinding. Helaas hebben we deze afhaalmaaltijden door aanscherping in maatregelen enkel in december aan kunnen bieden.

Kerstdiners

Op 23 december konden we ondanks alle beperkingen toch voor onze gasten van betekenis zijn en hebben we een hele mooie afsluiter georganiseerd voor een minder mooi jaar. 120 buurtbewoners genoten van een heerlijk kerstmenu, verrijkt met een lokaal gesponsord verrassingspakket. De diners zijn mede mogelijk gemaakt door: A2Legal, Opregt BV, Het Inktatelier, Vergeten Fruit en Amarant . Daarnaast deed Resto VanHarte Den Bosch mee met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland waarbij buurtbewoners een driegangenkerstdiner konden afhalen en meedoen met een speciaal online kerstprogramma dat de KRO NCRV samen met Resto VanHarte organiseerde. Zo konden we onze gasten ook tijdens de tweede lock down blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd én een praatje. We hopen hen snel weer te mogen ontvangen tijdens een gezellige resto-avond.