Resto VanHarte brengt stagevraag en aanbod bij elkaar


Fotografie: Olivier FourniquetVanaf 2011 worden maatschappelijke stages een verplicht lesonderdeel voor alle scholieren van Nederland. Stagecoördinatoren zijn daarom verwoed op zoek naar geschikte stageplekken. Maandag 19 april vond een ontmoetingsdiner plaats voor stagebieders en het onderwijs. Resto VanHarte, zelf een stagebieder, verzorgde het driegangendiner. De avond was bedoeld om stagecoördinatoren en stagebieders met elkaar in contact te brengen, zodat meer jongeren een geschikte stageplaats konden vinden.

Resto VanHarte: stagebieder van het eerste uur
De avond vond plaats bij Resto VanHarte in OSG Piter Jelles De Dyk in Leewarden en werd georganiseerd door het Vrijwilligersservicepunt Leeuwarden en Resto VanHarte. Resto VanHarte biedt als landelijke organisatie vanaf de oprichting al stage- en leerwerkplekken voor scholieren. Voor de leerlingen van De Dyk is het Resto een unieke plek om hun maatschappelijke stage te vervullen.

Restomanager Ina Veenstra: “Die scholieren komen vaak binnen met een gezicht van ‘het zal wel’ en aan het eind van de stage hebben ze enorme lol met elkaar. Ze komen voor hun studie punten, maar ze leren omgaan met mensen. Ik vind het verfrissend om die leerlingen erbij te hebben.”

Meer informatie over Resto VanHarte Leeuwarden 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Contact